Over George

Een bedrijf met expertise op gebied van overnames en vastgoed

George is een private onderneming dat bestaat uit een klein hecht team en investeert in bedrijven met een bewezen track record en ondernemers helpt hun dromen te verwezenlijken. Daarnaast investeert George in vastgoed, zowel nationaal als internationaal.

Meer weten over de investments van George?
Het team

Wie zijn de drijvende krachten achter George

Dagelijks staat het team van George, bestaande uit een kleine groep medewerkers met ieder hun specifieke vaardigheden en specialismes, paraat om ondernemers te adviseren of vragen te beantwoorden. Graag stellen we ons voor.

Jorg Schilder

CEO

"Zo ontstaat er vertrouwen"

‘Ik wil een groot bedrijf.’ Dat wist Jorg Schilder al toen hij nog leerling bloemsierkunst was op het Wellant College. Zijn eerste succes was het plaatsen van bloemenstallen bij diverse Ikea-vestigingen. Amper 25 jaar oud begon hij in de semipermanente huisvesting met zo’n zestig units voor de verhuur. Dit initiatief groeide uit tot Dutch Cabin Group, in de top-3 van de branche, met zeven merken in binnen- en buitenland. In oktober 2020 werd het overgenomen door het Scandinavische en beursgenoteerde Adapteo. Jorg was hier tot eind december 2022 algemeen directeur. Sinds januari 2023 concentreert hij zich volledig op zijn activiteiten bij George. Kenmerkend voor George zijn de netheid en streven tot de hoogst mogelijke graad van perfectie. “Als ik iets doe wil ik het goed doen. Ik wil dat alles netjes is en de aanpak zorgvuldig verloopt”. Bij George gaan ze tot het uiterste om iedereen het beste resultaat te kunnen bieden. “Zo ontstaat er vertrouwen”.

Bastiaan Hartog

Investment manager

“Mooi om de puzzel te leggen.”

Bastiaan monitort en analyseert alle investeringen van George. “Het is mooi om die grote puzzel te leggen.” Bij hem komt alle informatie bij elkaar. “Ik ben gek op cijfers, cijfers kan ik dromen.” Dat viel zijn eerste werkgever ook al op. Amper 21 jaar kreeg Bastiaan na zijn hbo Vastgoedkunde de kans om zich als financial controller binnen één jaar te bekwamen in alle taken van een financieel directeur - iets waar gemiddeld acht jaar voor staat. Een eigen internationale onderneming in investment management volgde, en nu heeft Bastiaan de uitdaging gevonden om bij George met een team waarde en kennis toe te kunnen toevoegen aan de investeringen. “Jorg Schilder en ik vullen elkaar perfect aan bij het laten doorgroeien van bedrijven. Dat doen we met het management, de investeerders en aandeelhouders. Hierbij ben ik vooral sterk in legal, finance, fiscaliteit interne processen en rapportages.” Op zijn werk laat Bastiaan bedrijven groeien, thuis brengt hij vier jonge kinderen groot - samen met zijn vriendin die verloskundige is. Als hij zijn hoofd wil leegmaken gaat hij tennissen of tuinieren. “In de tuin bezig zijn, dat vind ik heerlijk ontspannen.”

Leo Krüger

Adviseur

“Ik kijk naar wat de valkuilen zijn.”

Leo Krüger zit in de Raad van Advies van George en kent Jorg Schilder al sinds deze op zijn 25e de bloemenstallen bij Ikea inruilde voor de modulaire bouw. Het was Leo die hem stimuleerde de onderneming van zijn schoonvader te kopen en er zelf voor een ton in te stoppen. De rest is geschiedenis. Dutch Cabin Group groeide uit tot een bedrijf van tientallen miljoenen omzet. “Het buro waarbij ik tot een aantal jaren geleden werkzaam was, kruger.eu, beoordeelt grondig en snel waar een onderneming staat: zowel financieel, juridisch / organisatorisch als commercieel. We kijken naar het totaalplaatje en kunnen waar nodig soms ook rapporteren op een A3-tje.” Leo vindt het een voorrecht om Jorg te begeleiden. “Al heeft hij niet echt begeleiding nodig. Ik kijk mee of een project interessant is of niet, waar je op moet letten en wat de valkuilen zijn.” Jorg staat bovenaan mijn lijstje van top 3 self-made ondernemers, zegt Leo. “Jorg is een ondernemer ten voeten uit, hij heeft het allemaal zelf uitgevonden. Hij ziet kansen, is slim, een kei in onderhandelen, zal nooit iemand bedonderen en hij is stimulerend waardoor mensen graag voor hem werken.” Officieel is Leo met pensioen maar hij werkt gewoon door. Hij roeit, kegelt en heeft diverse adviesfuncties en commissariaten. En energie die goed past bij George. “Artsen zeggen wel eens tegen mij: ik zou willen dat ik op uw leeftijd uw conditie had!”

Jasper Hoek

Assistent controller

“Ik ben een Pietje Precies.”

Jasper verwerkt de financiële stromen bij George. “Ik maak de maandcijfers op. Hoe staan we er voor deze maand? Hoe is alles gelopen? Ik doe het voorbereidende werk waarna gekeken kan worden of alles in lijn is met de doelen die we voor ogen hadden. Ik ben een Pietje Precies, van mij moet alles echt tot de cent nauwkeurig kloppen.” In de zoektocht van Jasper naar een nieuwe baan kwam hij al gauw bij George uit, het klikte meteen en het gevoel bij beide partijen was goed. De transfer was dan ook snel afgerond. Hij is heel blij dat hij nu bij George werkt. “Dit is een jong bedrijf, van alles is nog mogelijk, we krijgen veel vrijheid.” Jasper vindt het werk heel afwisselend, uitdagend en interessant. “Dat komt doordat George verschillende takken van sport kent zoals het financieren van het MKB, het investeren in vastgoed en het participeren in bedrijven.” Ook Jaspers vriendin zegt dat ze ziet dat hij met plezier naar zijn werk vertrekt. In het weekend gaat Jasper graag voetballen met zijn vriendenteam. “Niet op hoog niveau hoor, we zijn vooral goed in de derde helft”, lacht hij.

Linda Osinga

Management assistent

“Er is enorm veel kennis in het team.”

Als assistent is Linda de spin in het web. Ze regelt afspraken, onderhoudt contacten met relaties, sluit contracten, ontvangt bezoek, boekt reizen, zorgt voor goede archivering van belangrijke stukken en regelt allerlei facilitaire zaken voor op kantoor. “Geen dag is hetzelfde, dat is heel leuk. Het past ook echt bij mij: een servicegerichte, ondersteunende en dienstverlenende functie.” Haar opleiding Administratie en Secretariaat was een schot in de roos. Linda en Jorg Schilder zijn goed op elkaar ingespeeld. “Ik weet wat er wordt verwacht en heb iets vaak al gedaan voordat het wordt gevraagd.” Niet zo gek dus dat Jorg haar meevroeg toen hij Dutch Cabin Group verkocht waar Linda toen drie jaar werkte. Linda vond het een eer en een unieke kans om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het helpen uitbouwen van George. “George is kleinschalig, dat maakt het makkelijk schakelen en bijzonder. Er is enorm veel kennis in het team. Ik vind het mooi waar we naartoe gaan, ik zie de toekomst als heel positief.” Afwisseling is niet alleen op haar werk favoriet. Thuis wisselt ze de ene creatieve hobby met de andere af. Of het nou taarten bakken, haken of diamond painting is. “Als ik tenminste niet net de kinderen bij de voetbal of volleybal aan het aanmoedigen ben!”

Suzanne Schreuders

Strategic growth manager

“Mijn kracht ligt in het commerciële deel.”

Suzanne Schreuders is Strategic Growth Manager. Zij en Jorg ‘go way back’. “Vijftien jaar hebben we samengewerkt in zijn vorige bedrijf, vijftien maanden ben ik na zijn vertrek nog gebleven. Nu ben ik mega trots en dankbaar dat ik hoor bij de family office van George.” Suzanne vervult twee rollen. “Ik kijk mee naar nieuwe opportunities om een deelneming in te doen én ik speel een al dan niet commerciële rol binnen de deelnemingen die George al heeft: meedenken en plannen schrijven voor structuur en strategische groei. Heel anders dan een typische investeerder die geld investeert, hier en daar schopt als het resultaat slecht is en een keer een schouderklopje geeft als het resultaat goed is. Met onze deelnemingen willen wij juist onze drive en passie voor business delen.” Suzanne zit als het ware gedetacheerd bij diverse bedrijven, de afwisseling vindt ze geweldig. “Ik kan in allerlei keukens meekijken, nieuwe mensen ontmoeten, verschillende soorten business zien en het beste van alles weer meenemen in mijn rugzak naar de toekomst.” Ooit volgde ze een opleiding tot verpleegkundige en tijdens haar zestien jaar bij Dutch Cabin Group – dat in die tijd groeide van anderhalf tot zestig miljoen omzet – ontwikkelde zij zich van office manager tot sales directeur. Met recht kan ze zeggen: “Mijn kracht ligt in het commerciële deel.” In haar vrije tijd gaat Suzanne graag wandelen, fitnessen, winkelen en vooral tijd doorbrengen met haar gezin, vrienden en familie.

Kan jij ons team aanvullen?

Historie kerkstraat 11

Monumentaal herenhuis dienstdoend als kantoorpand

Op 6 januari  1926 is de eerste steen gelegd van het huidige kantoor van George. Het was de Noordwijkse architect J. van Ommering die gevraagd was om een hulppostkantoor te ontwerpen waar telefonerende mensen privacy konden hebben.  Het gebouw is sinds die tijd herhaaldelijk van binnen verbouwd en heeft afwisselend dienst gedaan als bibliotheek, als ruimte voor de Rijnsburgse Dam Club (RDC) en als uitvalbasis voor de Katwijkse Ondernemers-vereniging (KOV). Het droeg ook een tijd de naam ‘Het Denkhuis’. In 2019 gunde de gemeente het aan de ondernemer met het beste idee. Dit was George.

“Met liefde voor handwerk
en vakmanschap is de ziel teruggebracht”

Het interieur van het kantoor van George aan de Kerkstraat 11 te Rijnsburg moest passen bij de monumentale buitenkant uit 1926. Studio CíoMé uit Katwijk aan Zee heeft als inspiratiebron de sobere, Nederlandse variant van Art Deco uit de jaren 20 van de vorige eeuw gekozen. De liefde voor handwerk en vakmanschap is terug te vinden in bijvoorbeeld de deuren en kroonlijsten. Het kantoor op de eerste etage ademt de sfeer van comfort en luxe met een zakelijke masculiene ambiance.

Kleine messing details met een metalige tint vormen de sieraden van het pand. Kijk maar naar de handgreep van de deur, het kraanwerk en de messing tussen de terrazzo natuurstenen vloertegels op de benedenverdieping. Wie Kerstraat 11 bezoekt zal zien en voelen: de ziel is teruggebracht.